Lezárult „A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás” című (VP2-6.1.1-16 kódszámú) felhívás társadalmi egyeztetése. Az alábbiakban a támogatás igénybevételének feltételeiről olvashatnak.

Bővebben ...

A hitelprogram mikro-, kis- és középvállalkozások olyan, pénzügyi szempontból életképes és jövedelemtermelő beruházásait támogatja, amelyek megújuló energiaforrás (a szélenergia kivételével) felhasználásával hálózatra termelés céljából villamos energiát vagy kapcsolt hő és villamos energiát állítanak elő.

Bővebben ...

A Miniszterelnökség forráskimerülés miatt felfüggeszti a kisméretű terménytárolók, szárítók és tisztítók építésére, korszerűsítésére kiírt pályázatot. A mezőgazdasági termelőknek 2016. október 5-én 23 óra 59 percig lesz lehetőségük támogatási kérelmeik benyújtására.

Bővebben ...

Az eredetileg 20 milliárd forintos keretösszeggel tervezett pályázatot a közelmúltbeli ígéretnek megfelelően végül 40 milliárd forinttal írta ki a kormány, Némileg nehezíti a helyzetet, hogy a támogatási kérelmeket éppen a szüret kellős közepétől, szeptember 12-től lehet majd benyújtani.

Bővebben ...

A Vidékfejlesztési Program számos felhívásánál úgy tűnik, hogy a beérkezett igények lefedik az előzetesen kiírt keretet, azonban az egyik legnagyobb élelmiszeripari jogcímre továbbra is lehet benyújtani támogatási kérelmeket.

Bővebben ...

Július közepén végre megjelent a borászatok termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatását célzó felhívás a Vidékfejlesztési Program részeként.A

Bővebben ...

Augusztus 1-jétől lehet jelentkezni a módosult Vidékfejlesztési Programban a mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztésére kiírt pályázatra. A módosítás eredményeként lehetővé válik például a 12 évesnél idősebb gyümölcstermő ültetvények öntözésfejlesztése, változnak a meliorált utak kialakításával kapcsolatos feltételek, egyszerűbbé válnak az engedélyezési eljárásra vonatkozó előírások.

Bővebben ...

A konvergencia régióban 37,5 milliárd forintos kerettel hamarosan megjelenő pályázatban a vállalkozások 30 százalék vissza nem térítendő támogatás mellett, 60 százalékban kamattámogatott hitelt is kapnak. Így 10 százalékos önerő mellett finanszírozható legfeljebb 300 millió forintig az adott beruházás.

Bővebben ...

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú (OFA) Nonprofit Kft. pályázatot hirdet „Vállalkozz Itthon Fiatal!” címmel.

Bővebben ...

Hamarosan újranyithatják a kis- és közepes vállalkozások számára az átmenetileg felfüggesztett gépbeszerzési pályázatokat.

Bővebben ...

1. oldal / 3

Tizenhárom év után exportálhat sertést Románia

Októbertől megszűnik az embargó, tizenhárom év után ismét exportálhat élő sertést, feldolgozott húsárut Románia az Európai Unióba – jelentette be Achim Irimescu román mezőgazdasági miniszter. Romániát 2003-ban helyezték tiltólistára, mivel oltásokat alkalmazott a fel-felbukkanó sertéspestis megelőzésére, az oltóanyag pedig élő vírust tartalmaz, így önmagában is kockázati tényezőt jelent.

Bővebben...

Hat-hét tonna alatt veszteséget hoz a kukorica

A termőterület közel felén elvégzett aratás után Tolna megyében több mint kilenctonnás a kukorica termésátlaga, eddig a szokásosnál magasabb víztartalommal takarítják be a takarmánynövényt. A gyenge árak mellett a Duna alacsony vízállása is hátráltatja az exportot.

Bővebben...

A madárinfluenza és a korlátozások is terjednek

A madárinfluenza megbetegedések miatt tizenöt ország vezetett be a kereskedelmet korlátozó intézkedést a magyar élőbaromfi, baromfihús, és -készítményekkel szemben – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) honlapján közzétett legfrissebb adatokból.  Az Európai Unión belüli helyre valamennyi korlátozás alá nem vont területről lehet baromfit és -termékeket is kiszállítani.

Bővebben...

Növényvédelmi zárlat alatt a teljes Badacsony-hegy 

A szőlő aranyszínű sárgaság (Flavescence dorée, FD) betegség újabb fertőzési gócait azonosította a NÉBIH laboratóriuma a Badacsony-hegyen. Mivel a korábbi években is volt már itt helyi jellegű fertőzés, az idei minták alapján indokolttá vált a fertőzött terület kiterjesztése a teljes szőlőhegyre, ahol ezáltal egységesen kell alkalmazni a jogszabályban előírt védelmi intézkedéseket – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH).

Bővebben...